Suomen Kultaseppien Liitto ry

 

 

 

 

Meeri 1 of 1 

Kuva:Teemu Silvan

Vuoden Korunkantaja 2022, Meeri Koutaniemi

Suomen Kultaseppien liitto jakaa vuosittain Vuoden Korunkantajan tittelin henkilölle joka omassa toimintaympäristössään itse käyttämällä tai muuten esiintuomalla korukulttuuria positiivisella ja kannustavalla tavalla.

 

 

 

Vuoden Korunkantaja 2021 Johanna Lundán. Kuva Jules Beryl

 

Johanna Lundán, Vuoden korunkantaja 2021

                                                                                                                                 

Suomen Kultaseppien liitto jakaa vuosittain Vuoden Korunkantajan tittelin henkilölle joka omassa toimintaympäristössään itse käyttämällä tai muuten esiintuomalla korukulttuuria positiivisella ja kannustavalla tavalla.

Edellinen Vuoden korunkantaja 2019 oli koko kansan tuntema persoona ja muusikko Henri ”Remu” Aaltonen. Koronapandemian sulkujen ja rajoitetun toimintaympäristön takia päätimme olla nimeämättä korunkantajaa vuodelle 2020 vaikka nyt palkinnon saaja oli valittu jo silloin.

Nyt vihdoin viimein valtikka siirtyy seuraavalle haltijalle, joka on yrittäjä Johanna Lundán Tampereelta.

Johanna on vienyt kiinnostuksensa koruihin ja nimenomaan suomaliin koruihin astetta pidemmälle. Hän on tämän täällä tänään huipentuva kilpailun ”Vuoden Korun” äiti ja on sen myötä lanseerannut uuden tärkeän kanavan kotimaisille korusuunnittelijoille saada tuotantonsa suuren yleisön tietoisuuteen. Kolmas kerta toden sanoo ja kolmannen kilpailun jälkeen voimme todeta, että tämä tapahtuma on tullut jäädäkseen osaksi koruvuoden tapahtumakarttaa.

Tapahtuman innoittamana Johanna on myös perustanut yrityksen, jonka tavoitteena on nostaa kotimainen koru esille ja näkyviin verkon tarjoamia keinoja hyväksikäyttäen. Harrastuksesta on siis kehittynyt työ joka toivon mukaan hyödyttää yrittäjän lisäksi ison määrän korumuotoilijoita ja kultaseppiä.

Kukkien ja diplomin lisäksi lahjoitamme Johannalle kotimaisen korusetin joka toivottavasti myös symboloi niitä ominaisuuksia mitä toiminnassasi tarvitset.

Ahvenanmaalaisen Guldvivan yrityksen ja kultaseppä Maria Karlströmin suunnittelema ”Råg” korusetti antakoon sinulle ruista ranteeseen ja voimia jatkamaan tätä arvokasta työtäsi suomalisen korun hyväksi.

 

 

 

 

 

 

Remu Aaltonen lavalla Kuva by Tanu KallioIMG 1457

Kuva: Tanu Kallio                                 Kuva: Marjut Viitanen

 

HENRY "REMU" AALTONEN vuoden korunkantaja 2019

Vuoden korunkantajan titteli on myönnetty  vuodesta 2001 alkaen henkilölle, joka omalla korunkäytöllään  edistää korukulttuuria.

Suomen Kultaseppien Liitto ry on päättänyt myöntää Vuoden 2019 korunkantajan tittelin muusikko/ taiteilijalle Remu Aaltoselle.

Haluamme vuoden korunkantaja nimityksellä kannustaa ihmisiä nauttimaan koruistaan ja käyttämään niitä rohkeasti niin arjessa kun juhlissa. Remu Aaltonen on omalla tinkimättömällä tyylillään esimerkillisesti näyttänyt, että runsaskin korunkäyttö on miehekästä sekä Rock ´n Roll. Kimaltelevat sormukset viimeistelevät Remun harkittua pukeutumista ja tuovat tervetulleen annoksen glamouria pohjolan muuten varovaisen vaatimattomaan koristelukulttuuriin.

Remu Aaltonen palkitaan Taigakorun OTSO-korulla, jonka on suunnitellut Sami Viitasaari.

 

Vuonna 2018 vuoden korunkantajaa ei nimetty.

 

 

Wuite netLumoava koru

.

EVA WUITE vuoden korunkantaja 2017

Vuoden korunkantajan titteli on myönnetty  vuodesta 2001 alkaen henkilölle, joka omalla korunkäytöllään  edistää korukulttuuria.

Suomen Kultaseppien Liitto ry on päättänyt myöntää Vuoden 2017 korunkantajan tittelin hortonomi AMK / maisemasuunnittelija Eva Wuitelle.

Haluamme vuoden korunkantaja nimityksellä kannustaa ihmisiä nauttimaan koruistaan ja käyttämään niitä rohkeasti niin arjessa kun juhlissa. Eva Wuite osoittaa omalla korunkäytöllään, että korut ovat luonteva osa arkea ja myös juhlatilanteita. Hänelle luonteenomaisia koruja ovat pitkät kaulakorut ja näyttävät rannekorut, joita hän vaihtelee tilanteen ja asukokonaisuuden mukaan persoonalliseen tyyliinsä.

Eva Wuite palkitaan Satakieli-korulla, jonka on suunnitellut Pauliina K. Lumoavalta.